GRÖNBANANmjöl

GRÖNBANANmjöl är ett naturligt glutenfritt mjöl som ingår i PaleoLita- PALEO sortiment.

Grönbananmjöl tillverkas av gröna omogna kokbananer som även kallas Plantain.

Vi säljer endast kontrollerade plantainmjöl. Se dokumenten längre ner på sidan.  Eftersom vissa bananmjöl kan innehålla tex. aska, salmonella, därför är det viktigt att veta att mjölet är kontrollerad av någon oberoende myndighet.20151027_085301

GRÖNBANANmjöl (Pisang pulver) innehåller Resistent Stärkelse 2 (RS2).  Resistent Stärkelse 2 är en typ av stärkelse som inte tas upp i tunntarmen, utan når tjocktarmen oförändrat, där det smälter och omvandlas till näring åt de goda tarmbakterierna.
RS2 kan reglera blodsockret, ge ökad produktion av smörsyra, fungera som prebiotika, stärka immunförsvaret, minska inflammationer i tarmväggen.

RS2 skiljer sig markant från andra sorters stärkelse avseende kroppens metabolism och uppsugningsförmåga.

 

Mjölet rekommenderas till alla som vill förbättra sin tarmhälsa, men speciellt för typ-2 Diabetiker som kan få lägre morgonsocker.

GRÖNBANAN mjöl kan med fördel blandas med andra mjölprodukter. Det är en utmärkt ingrediens i bröd, gröt, barnmat, soppor och såser. Bananmjölet är naturligt glutenfritt och kan därför användas i en glutenfri kost vid celiaki eller vid sädesslags allergi. Den är även rik på fiber, kalium, magnesium och järn.

Här bjuder jag på en härlig brödrecept.

 

PerWikholm_0327

”Doras grönbananmjöl har liknande egenskaper vad gäller resistent stärkelse (RS) som kallt potatismjöl har och är ett alternativ för den som är skeptisk mot potatis för att det är en nattskatteväxt. ”

 

 

 

Per Wikholm,  mikrobiolog och omvärldsanalytiker

 

 

Bengmark Stig ”Hej Dora,

Jag finner det mycket intressant.

Jag är professor och föreläser om hälsa – jag har jobbat mycket med forskning om grön banan i det förgångna. Fann bl.a. att det var bättre med grön banan vid magsår än alla världens magmediciner.”

Prof. Stig Bengmark

Intressant forskning om RS2 , rött kött och cancer.

Maten som skyddar dig………

 

Var finns RS2?

Resistent stärkelse (per 100 g):
Bananer, gröna 38 g
Potatis, rostad och kyld 19 g
Potatis, kokt och kyld 6 g
Potatis skivad, kokt och kyld 0,8 g
Cashewnötter 13g
Havre, okokt 11g
Bananer, mogna 5 g
Vita bönor, kokta/burk 4 g
Linser, kokta 3 g Havre, kokta 0,2 g

Källa:

http://www.csiro.au/hungrymicrobiome/food.html

 

Analys på vår Grönbananmjöl:

Analys på grönbananmjöl

Analys på grönbananmjöl

img010 img011 img012 img013 img014 img015 img016

 

 

6 Responses to GRÖNBANANmjöl

 1. anette Johansson

  Hej Jag undrar var man kan köpa Grön bananmjöl och Jordmandel mjöl
  Mobilnr 073-518 24 66

  • Hej Anette, ……………först ber om ursäkt för sent svar………….ny hemsida, nya rutiner, mm…………..jag uppmärksammade alla meddelande endast några daga sedan, så nu ska vi ha koll på detta. Ju, vi kommer igång med försäljningen slutet av november, men det kan bli lite tidigare. Vi kommer samarbeta med Swedish Paleo. Vi kommer ställa ut på Allt för Hälsan mässa mellan 27-29 november. Jag hör av mig när vi igång. ha det gott

 2. Daniel

  Hej
  Säljer ni grön banan mjöl.
  Mvh
  Daniel

  • Hej Daniel, Tyvärr läste jag ditt meddelande först nu………..Ja, vi kommer sälja GrönBanan mjöl från slutet av November, Först kommer vi visa upp den på Allt för Hälsan. Så håll utskick. Vi hörs 🙂

 3. Maria

  Hej.
  Det verkar inte som du är medveten om att potatismjöl endast funkar som resistent stärkelse om det inte har upphettas. Har det en gång upphettats är den effekten helt förlorad. Det borde väl vara lika med grönbananmjölet eller har det andra egenskaper?
  Med vänlig hälsning,
  Maria

  • Hej Maria, Var hittar du fakta om ditt påstående? Jag hänvisar dig till en blogginlägg från Per Wikholm och där finns en tabell där du kan titta på resultatet. dvs det finns fortfarande kvar RS2 när man hettar upp och sedan kyler ner potatis. http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10468/LCHF-guiden-till-resistent-starkelse.aspx Men väldigt lite. Ang Grönbanan mjöl. Jag tipsar alla att lägga mjölet i en smoothie eller i ett glas kallt vatten, eller hälla på filen för att inte förstöra RS2. Min leverantör påstår att man kan hätta upp mjölet upp till 130grader, dvs kanske man gör en pannkaka och sedan kyler ner den. Det försvinner stor del av RS2 men Grönbanan mjöl är fortfarande ett bättre alternativ än vetemjöl när det gäller pannkakor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tretton =